Det er nu, der kan frådses ved at klippe i skærehaven!

buketter 4

buketter4 ps

Der er blevet lavet adskillige buketter med georginer og andre sommerblomster til at gi’ væk af og pynte på bordet. Ud over georginer er der vild gulerod, harehaler, eukalyptusblade, lathyrus og valmuekapsler i buketterne.

buketter2 ps  buketter 2 buketter 3

 

buketter6 ps buketter 1 buketter1 ps

2 thoughts on “Dagens buketter

 1. Hej

  Virkelig smukke georginer I har, er helt misundelig…
  Jeg har et spørgsmål, jeg har georginer i krukker – jeg har plantet 3 2. års knolde ud i 3 lige store krukker, samme dybde, samme mængde forårsgødning og de står sammen, så de får samme mængde sol. Men det er kun den ene der blomstre med smukke blomster… Den anden er blevet større end de andre, men dens knopper ser nærmest visne ud, og springer ikke ud. Den sidste er den mindste af de 3, den er kommet med nogle nopper der nærmest ser deforme ud, og stopper udspringningen inden blomsten åbner sig.
  Hvad kan der mon være galt med de 2 der opføre sig underligt?
  Jeg købte 2 af dem hvor de var sprunget ud sidste år, og den sidste købte jeg som knold – kan det have noget at sige?

  Håber I kan hjælpe… Når man googler “mine georginer vil ikke blomster” kommer der ikke noget – så jeg ved ikke om jeg er den eneste der ikke kan få dem til at du…

  Med venlig hilsen
  Sus

  • Hej Sus,
   Tak for din kommentar.
   Vi har ikke så meget erfaring med georginer i krukker, men har da nogle enkelte i år. Vores erfaring er, at de i krukker skal have meget vand og gødning for at udvikle sig ligesom dem i jorden.
   Er det de samme 3 typer i krukkerne? for det kunne godt lyde som om, at de var forskellige typer – det har jo noget at sige for højden. Hvad angår de indtørrede knopper, kan det næsten kun være vandmangel i starten af vækstperioden. Det har jo været udsædvanlig tørt og varmt, både i foråret og nu. Vi ser det samme ved nogle af vores planter i skærehaven.
   Det du nævner omkring den mindste af planterne, lyder også som noget vi har erfaret fra nogle af vores planter hvert år i skærehaven. Planten bliver meget lav og vil ikke rigtig udvikle sig – der er ikke så meget at gøre ved det nu, men jeg tror heldigvis knolden kan ‘vokse fra det’, da jeg ikke ser problemet ved de samme knolde hvert år.

   Jeg håber det kan hjælpe dig på vej til næste års georgine-blomsterflor 🙂

   Med venlig hilsen Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.