Dumme dyr!

Ikke nok med at vi må kæmpe med særdeles mange dræbersnegle, der smæsker sig i vores georginer i år – når endelig der er kommet en vis størrelse på planterne, så kommer rådyrene og ‘fejer’ deres gevirer mod de dejlige ‘tykke’ stængler! Rådyrene må åbenbart også synes at georginer er dejlige!

Høns i haven

Hønsene har efterhånden i noget tid måtte blive lukket ud – og de nyder det i fulde drag. De føler sig meget hjemme i haven og kommer på tur op i staudebedet. Dog bliver de holdt inde, så snart vi har sået noget!!

Svaler på træk

Her til formiddag havde vi en sjov fugleobservation i drivhuset. Der var en stor flok svaler, der havde samlet sig og slået sig ned på den ene side af drivhuset. De sad på glasset imod vinden og fløj nogle gange i samlet flok ud fra drivhuset igen. Et lidt sjovt syn.

Genbesøg

Sidste år havde et vipstjertepar slået sig ned i pebermynte duftgeranien og fik 3 unger. De er kommet igen i år (eller vi tror i hvert fald, at det er det samme par!) Denne gang har de slået sig ned i Akelejen, der står lige ud til stien – denne gang med et kuld på 5 […]

Høns i hækken!

Buksbomhækken langs med køkkenhaven er blevet klippet. Den blev ikke klippet sidste år, så der var masser af grønt at klippe i. Derfor blev der også plads til et par fugle i hækken! 3 høner og en påfugl – med lidt god vilje!   

Besøg på alléen

Georginerne langs alléen er så småt ved at blomstre. Viking Salzburg Det er tydeligt at se, at georginerne også her mangler vand! de er ikke ret høje, men til gengæld har de ingen lus! Der har også været rådyr på besøg – og selvom rådyrene heldigvis ikke spiser georginer, så har de hygget sig med at ‘stange’ […]

Gæster!

Vi har i løbet af foråret haft (ufrivilligt) besøg af et vipstjertepar i drivhuset. De har været meget ihærdige og startede ud med at bygge rede i en af kasserne med georginer, som vi har haft stående i drivhuset (med knolde i!). Vi måtte flytte reden, som ellers var så fint lavet.    MEN, de gav ikke op – […]

Hønsevandring

Oftests går hønsene frit rundt på gården – nogle gange er de ret selskabelige! Vi har to forskellige racer – Australorps (sorte) og Sussex (Hvide). Specielt Sussex hønsene vil gerne gøre os selskab på havevandringer.    Det er hyggeligt – og så er de jo fantastiske ‘affaldskværne’, der giver de mest smagfulde æg!