‘Dødsrenden’

I foråret forlængede vi ‘dødsrenden’ til også at løbe langs drivhusets lange side. Jorden er meget tør her, og har ikke været gennemarbejdet før, så det er langt fra optimale vækstbetingelser. Men lidt planter og blomster er det da blevet til, så vi prøver igen til næste år – måske med lidt jordforbedring i renden.

Citrusser

Jeg har skrevet om dem før vores citron træer – blandt andet Buddhas hånd – nu gør jeg det igen, for i år har Buddhas hånd sat en ret sjov frugt. Den ser næsten lidt uhyggelig ud og ligner en mund, der er ved at æde en anden. I år er der også kommet frugter på stammen […]

Abrikostræer

Vi har to forskellige abrikostræer i drivhuset – de blev sat for 4 år siden, da drivhuset stod færdigt. De stortrives og er allerede ved at vokse ud af taget (bogstaveligt talt!) Vi har allerede ‘stammet’ dem lidt op, for at der kommer mere lys og plads til planterne i bedet. Hvis vi skulle have […]

Myrtebær

De to myrter der står i drivhuset har det rigtig fint i klimaet i drivhuset (kombineret med drypvanding, for de kan ikke lide at tørre ud!). De har i år fået nogle sjove pyntelige blå bær.

Mere opgravning

Vi fortsætter med opgravningen i skærehaven – nu er alle de inderste bede gravet op og knoldene er lagt til tørre. De ser fine ud og tørrer hurtigt, så de er klar til at komme i kasser inden der for alvor kommer frost.

Efterår

Det er for alvor blevet efterår og bladene hvirvler omkring og lyser op med de flotte efterårsfarver. Der er fortsat nok at gøre i haven – vi høster frø, graver georginer op og ‘nusser’ i drivhuset.  

Så er vi igang

Så er vi så småt gået i gang med at grave georginerne i skærehaven op. Vi starter lidt tidligt, så de kan nå at tørre lidt inden de bliver pakket i kasser – inden frosten kommer.