Smukke blomster

Abrikostræerne i drivhuset står med de smukkeste blomster – det ene har blomstret længe med fine hvide blomster det andet er lige begyndt med flotte lyserøde bomber. Mandeltræerne er også godt på vej. Både abrikos og mandeltræerne er efterhånden blevet store træer sammenlignet med de små ‘pinde’ vi plantede for 4 år siden.

Knopper

Det ene abrikostræ er sprunget ud, men mandeltræerne og det andet abrikostræ er godt på vej – de har de flotteste store, lyserøde knopper. Vi glæder os til de hvide og lyserøde blomsterskyer.

Abrikosblomster

Så er det ene abrikostræ i drivhuset sprunget ud – vi havde ellers regnet med at mandeltræerne ville springe ud først. De andre træer er også lige ved at springe ud – og flot er det i solskinsvejret!

Beskæring

De to abrikostræer i drivhuset er efterhånden blevet ret store – de vokser vældig meget på en sæson. Derfor er de nu blevet beskåret ret kraftigt – herunder også nogle store grene og i toppen. Vi vil jo gerne have lys til de øvrige planter i bedet.

Citrusser

Jeg har skrevet om dem før vores citron træer – blandt andet Buddhas hånd – nu gør jeg det igen, for i år har Buddhas hånd sat en ret sjov frugt. Den ser næsten lidt uhyggelig ud og ligner en mund, der er ved at æde en anden. I år er der også kommet frugter på stammen […]

Abrikostræer

Vi har to forskellige abrikostræer i drivhuset – de blev sat for 4 år siden, da drivhuset stod færdigt. De stortrives og er allerede ved at vokse ud af taget (bogstaveligt talt!) Vi har allerede ‘stammet’ dem lidt op, for at der kommer mere lys og plads til planterne i bedet. Hvis vi skulle have […]

Tulipantræ

Tulipantræerne blomstrer så flot i øjeblikket – det er desværre en kort fornøjelse (som altid), for de er allerede begyndt at tabe blomsterbladene – men smukke er de.

Lidt bekymrede

Vi fik et fint mandeltræ i indflytningsgave til drivhuset – det er efterhånden blevet stort og har blomstret rigtig fint de sidste par år. Det har altid været meget tidlig til at blomstre, men i år er vi lidt bekymrede. Det viser slet ikke antræk til knopper – kun nogle små knopper på de nye […]