Lavt, men godt!

Overskriften gælder ikke kun for vejret i øjeblikket, men også for georgine-plantevæksten i skærehaven! Jeg har før nævnt det – at det hele er lidt bagud i år – også højden på planterne lader vente på sig. Vi ved ikke om det er manglen på varme, eller fordi vi ikke fik givet bedene hønsemøg i […]

Eksotiske blomster

I drivhuset har vi lidt forskellige ‘eksotiske’ eller frostfølsomme blomster – blandt andet vores citrusplanter – her er det Buddhas hånd med en fin frugt og dejlige duftende blomster. Sidste år fik vi en plante med fine marcipanagtige blomster – en frangipani. og så er der de forskellige geranier med det flotte farver.

Skærehaven

På trods af kraftig vind, manglende vand og varme, så er skærehaven da så småt begyndt at byde på mange fine blomster. Men vi kan godt mærke at det hele er lidt bagud i år – men det kommer så småt.

En ren georginebuket

Så blev den første buket udelukkende med georginer fra skærehaven sat på bordet. En ekplosion af farver, som man kun kan blive glad af. I buketten er der blandt andet nogle af de nye georginer: Hapet Cuttergirl, men også de ‘gode gamle’ såsom: Viking, Mardy Gras, Hamari Rose, Jowey Winnie, Mingus Tony, Beauty of the Garden […]

Nye georginer

De nye georginer, som vi bestilte i Østrig, blomstrer fint nu. De blev også forspiret, og vi har kæmpet lidt med nedgnavning fra enten rådyr eller harer – men der kommer da hele tiden nye fine blomster, som vi kan nyde.

Lathyrus

I foråret lavede vi to ballon-stativer af pil i krukker til at så lathyrus i, så de kunne vokse op ad dem. Lathyruserne er nu vokset fint op og blomstrer flot – vi plukker og plukker, så der kan blive ved med at komme velduftende blomster.

Vind og tørt

Sammenlignet med sidste år ser skærehaven på nuværende tidspunkt ikke fremragende ud! Men vi minder os selv om, at knoldene også blev lagt ca. 1  måned senere end sidste år. Hertil kommer, at vi ikke har haft særlig meget varme – men tilgengæld rigtig meget vind og ikke ret meget vand. Så alt dette lagt […]

Klokkeranker

Klokkerankerne i drivhuset klatrer langsomt opad, og man skal guide dem lidt på vej for at få dem til at vokse i den retning man havde tiltænkt. Der er allerede fine klokkeblomster på.