Skærehaven, køkkenhaven, staudehaven og drivhuset bliver passet og plejet af Ann-Marie, der får hjælp af sin datter Signe. I fællesskab planlægger vi aktiviteterne i haven og finder nye planter, frø, løg og knolde, som skal afprøves.

IMG_1666   IMG_1548

Den store interesse for georginer startede for omkring 10 år siden, hvor samlingen blot bestod af en håndfuld forskellige slags georginer. De blev hurtigt suppleret med nye fra ind- og udland – og nye findes hvert år. Idag består ‘samlingen’ af ca. 200 forskellige slags georginer.

drivhus slider

Overfloden af blomster bliver benyttet til at lave smukke dekorationer og buketter. Særligt georginernes overdådige blomsterflor sidst på sommeren bliver ofte brugt til overdådige kreationer. Skærehavens bede består hovedsageligt at georginer – omkring 300 knolde bliver lagt i jorden i skærehaven hver år.

mor og far i skærehave signe med geoer buket 

Udover skærehaven og drivhuset er der køkkenhaven og staudehaven. En småbladet buksbomhæk klippet i ‘bobler’ omkranser køkkenhaven – og på gårdspladsen står altid et hav af selvsåede Kæmpe Verbena.

Marta og buksbom violfrøstjerner

Staudebed 

Der er altid travlt i Skærehaven med at luge, klippe eller binde op, når georginerne står i fuldt flor.

om os 1 om os 4 om os 2

om os 3